brac german

Brac german

Istorie brac german

Bracul german a fost inregistrat pentru prima data in anul 1870,in Germania.Initial a fost obtinut din incrucisarea a diverse rase de vanatoare, printre care English Foxhound si Old Spanish Pointer. Se presupune că celelalte rase ar fi fost rasele germane locale de vânătoare,rase franceze si scandinave, chiar si pointerul italian se spune ca ar fi contribuit la crearea rasei. In cele din urma, crescătorii de caini au adăugat liniei sale pointerul englezesc, conferindu-i astfel o forma mai frumoasa si obținând rasa din zilele noastre.

Aspect brac german

Bracul german este un caine suplu, atletic, elegant, cu o expresie inteligenta si alerta. Are un trup armonios, musculos si acoperit de blana fie neteda si scurta, fie lunga si sarmoasa. Are pieptul mai mult adanc decat lat, gat puternic, spatele bine impachetat cu muschi si picioare musculoase care ii dau posibilitatea să se miște rapid și să se întoarcă repede. Are urechi netede, de lungime mijlocie, rotunjite la margini, așezate în partea de sus a capului si atarnate, are botul lung și puternic, permițându-i să prindă vânat greu, ochii migdalati si privirea blanda, coada subtire, dreapta, de obicei taiata.

Bracul german este un câine de talie mijlocie spre mică.La maturitate, masculi au, in general,inaltimea intre 58- 65 cm si greutatea intre 25- 32 kg, iar femele intre 55 - 60 cm si greutatea 20 -28 kg.

Sanatate, ingrijire brac german

Bracul german este un caine rezistent, robust, cu o susceptibilitate scazuta la boli. Rareori pot prezenta displazie, epilepsie, probleme oculare. Fiind lacom la mancare,stapanul sau trebuie sa fie atent la cantitatea de mancare, iar pentru a preveni cresterea excesiva in greutate este recomandat sa se adapteze portiile alimentare la nivelul de activitate ale cainelui.

Bracul german are nevoie de un stapan activ, dispus sa petreaca mult timp in aer liber impreuna cu el, caci pentru a-si mentine forma fizica si psihica, bracul german are nevoie de plimbari zilnice si de spatii largi.

Este foarte usor de ingrijit, avand nevoie doar de periaj si baie ocazionala, iar urechile trebuie verificate și curățate regulat.

Temperament brac german

Bracul german este un câine inteligent, curajos, afectuos, loial si deosebit de atasat de stapan,a carui incredere este dispus sa o castige cu orice pret si din a carui cuvant nu iese. Cooperează foarte bine, poata sa prinda cu usurinta chiar si cele mai complicate comenzi si are o viteza de reactie deosebita , fiind astfel ușor de dresat si deosebit de adaptabil, atat pe terenul de vanatoare cat si acasa. Este prietenos si iubeste de-a dreptul interacțiunea cu oamenii, carora are capacitatea de a le transmite o asemenea voie buna si energie incat sa nu se plictiseasca niciodata langa el.

Avand o fire agila, bracul german apreciază familiile active, care ii dau posibilitatea să-și elibereze energia, putand deveni astfel partenerul ideal de drumetii sau chiar de jogging sau alergare.

Instinctele innascute ale bracului german de a-si proteja familia si casa sunt puternice si il transforma intr-un caine de paza hotarat, pe care sa te poti baza, dar temperat, reactia fata de straini putand varia in functie de personalitatea fiecarui catel.