brac german cu pedigree

Despre rasa brac german

Am ales rasa brac german dintre toate celelalte rase de brac existente la nivel mondial, deoarece consider ca aceasta este cea mai dezvoltata .Pasiunea germanilor pentru vanatoare este bine cunoscuta, iar faptul ca au asa multe rase de braci, face evidenta preocuparea lor pentru obtinerea de caini cu mare potential pentru vanatoare.

As merge si mai departe si as spune ca, dupa parerea mea, prin rasa brac german, germanii au devenit elita chinologiei de vanatoare.  

Aceasta afirmatie o sprijina ani buni de experienta cu bracul german, ani in care acesta mi-a demonstrat ca indeplineste cu excelenta toate aspectele rolului de caine de vanatoare. Este un caine robust, foarte inteligent si usor de antrenat, perseverent, cu un simt extraordinar al mirosului, foarte ascultator si cooperant. Este pointer (indică unde este vânatul) și retriever (aduce vânatul după ce a fost împușcat), este bun innotator si are o forta fizica care se preteaza la marsuri lungi pe teren accidentat.

Apreciez atasamentul sau fata de stapan si faptul ca are o doza de independenta, mostenita probabil genetic, care il face capabil să acționeze din proprie inițiativă si atunci când nu este în raza vizuală a stăpânului său.

 

Despre canisa

Unul dintre cei mai valorosi caini de vanatoare pe care i-am avut a  fost Dida, o catelusa de exceptie din linia Malomkozi, pe care am antrenat-o timp de 2 ani.

Din nefericire un accident  i-a curmat viata, iar pierderea ei ne-a afectat foarte tare pe mine, pe familia mea si pe colegii de vanatoare.Am avut nevoie de aproape o luna ca sa-mi revin din socul pierderii si sa pot relua antrenamentele cu ceilalti caini pe care ii aveam in canisa.

Avand inca o femela din linia Malomkozi, al carui tata este Grol, multicampion national si european, si o alta femela din linia Hege-Haus, mi-am dat seama ca intre cele doua linii exista diferente, si ca prin incrucisarea acestor linii as putea obtine ceea ce noi, vanatorii, ne dorim atat de mult: caini cu nas foarte bun, rezistenti in teren, ascultatori, caini care pot fi dresati dupa placul vanatorului.

Dupa multe cautari, am gasit in jud. Cluj un mascul care are strabunici comuni cu catelusa mea din linia Hege-Haus. Cunoscand multele calitati  pe care le are aceasta catelusa, am decis sa  imperechez cainele din linia Hege- Haus cu cealalta catelusa pe care o aveam, cea din linia Malomkozi.

In urma imperecherii au rezultat cativa catei de exceptie, frumosi, sanatosi, cu un miros foarte dezvoltat, foarte vioi si foarte ascultatori.Doresc sa mentionez ca, de dresajul cainilor mei ma ocup personal. Incep antrenamentele de la 2 luni si jumatate iar cei mai multi dintre ei stiu deja de la 5-6 luni sa caute, sa stea in aret si sa aporteze un porumbel sau un fazan.Intre mine si cainii pe care ii dresez exista o comunicare permanenta, atat vizuala cat si auditiva.Acestia lucreaza la distanta la care doresc eu.

Ajungand la acest prag bun de performanta, nu cred ca ma voi opri aici, ci voi incerca probabil sa obtin rezultate si mai bune incrucisand si alte linii. 

Ioan Maier – proprietar